Tänään on uuden elämän ensimmäinen päivä! Jihuu.

Keskustelin eilen erään lapseni ystävän äidin kanssa, joka oli saanut merkittäviä tuloksia Fitfarmin superdietin avulla. Mitä enemmän kuuntelin, sitä enemmän innostuin. Olihan keskustelun maaperä jälleen otollinen, kun oli hillunut töissä hihattomassa paidassa ja roikkuvat allit oli ärsyttävästi näkösällä mahamakkaroista puhumattakaan. Keskustelu päätteeksi päätin tutustua aiheeseen. Olin valmis jo siinä vaiheessa maksamaan mitä vain, kunhan pääsisin alkuun :)

Epäonnekseni huomasin seuraavan ryhmän alkavan vasta kesäkuun lopussa, joten sehän ei  tullut kuuloonkaan, koska innostus oli jo syttynyt. Kaikki-tänne-heti- alteregoni nosti rajusti siis mellakkaa pääni sisällä. Niinpä lähdin surffailemaan netissä ja löysinkin sieltä Jutan ns. ilmaisversion ja karvalakkidiettipohjan, jota into pinkeänä lähdin opiskelemaan. Samalla päätin aloittaa dietin jo heti huomenna eli tänään.

Päätöksen tehtyäni piti tietysti lähteä kauppaan ostamaan diettiruuat sekä vaihtaa viallinen henkilövaakani (mikä ystävällisesti on halunnut motivoida minua laihduttamisessa, ilmoittamalla painokseni aina 121 kiloa eli yli 50 kiloa ylimääräistä). Yön pikkutunneilla valmistin vielä lounasruuat töihin rasiaan, jotta kaikki varmasti olisi hallinnassa heti ensimmäisenä päivänä.

Tässä sitä siis ollaan. Jälleen kerran dietillä!

Aamupala oli runsas, lautasellinen (45g kaurahiutaleita) puuroa + 100g raejuustoa +150g sokeroimatonta mehukeittoa sekä 2 omegakolmosta. Täyteen tuli, vaikka puurohan ei minulla nälkää kauaa pidäkkään. Kunnialla kuitenkin selvisin lounaaseen, joka oli kyllä rehellisyyden nimissä minimaalinen: 100g kanaa + 200g kukkakaali-parsakaali-porkkana-sekoitusta + 25g raejuustoa.

Pikkusen oli nälän tynkää, kun välipalaksi vetelin protskupatukan, mutta onneksi päivällinen sisälsi jo hieman hiilariakin. Sapuska oli muuten sama kuin lounas 40 g pastalisäyksellä. Päivällisestä piristyneenä suuntasin Elixian pyllyjumppaan, mutta sen enempää en sitten jaksanutkaan. 10 min yritin hiihdellä crossarissa, mutta luovutin.

Iltapalan rahkatöyssy melkoisella lesekasalla olikin aika puisevaa syötävää, mutta senkin sain kunniakkaasti alas kera mustaherukoiden ja pienen keinosokerin avulla. Niin, ja koettelin hieman itseäni paistamalla lapsille kasan lättyjä. Kermavaahdon jätin vatkaamatta, koska silloin oltaisiin oltu vaarallisilla vesillä.

Ah, ensimmäinen päivä on onnellisesti takanapäin. Itseinho on tällä hetkellä niin tapissaan, että huomenna jatkan ainakin vielä diettiä ;)